Maszynka do mielenia mięsa
Maszynka do mięsa to jeden z drobnych sprzętów AGD, który jest bardzo pomocny. Maszynka do mielenia mięsa Taki robot może być wieloczynnościowy i ułatwia nam wykonywanie wielu rzeczy. Jeśli nie jest wieloczynnościowy, wystarczy dokupić do niego specjalne nakładki, które umożliwią również na przykład mielenie sera do pierogów lub ciasta, a także szatkowanie warzyw. W przeszłości maszynki do mielenia mięsa były na korbkę. Mielenie było więc czasochłonne. Elektryczna maszynka do mięsa jest tym lepsza im większą ma moc. Minimalna moc, w jaką
maszynki są wyposażone to 250 W. Najlepsze są te o mocy 2000 W, ale równie dobrze sprawdzają się te mające 1000 W. Nie ma za to większego sensu kupować tych o mocy 250 W. Zresztą są raczej rzadko spotykane. Większa moc oznacza większą wydajność. Maszynka jest w stanie dłużej wykonywać swoją pracę i nie przegrzewa się przy tym. Najlepsze urządzenia są wyposażone w funkcję rewers. Maszynka do mielenia mięsa Jeśli zbyt gruby produkt utknie w środku, wówczas można go cofnąć przy użyciu tej funkcji. Obudowa robota jest najczęściej plastikowa. Świetnym rozwiązaniem są gumowe nóżki u jej podstawy, które zapobiegają ślizganiu się urządzenia. Sitka, przez które przechodzą produkty są wyposażone w otwory, których średnica może się wahać pomiędzy 4 i 8 mm. Produkty do zmielenia kładziemy na tacce, która jest montowana u góry urządzenia. Im większa, tym więcej produktu możemy sobie przygotować. Produkt wciskamy w otwór i przepychamy go specjalnym plastikowym wkładem. Maszynka do mielenia mięsa Część maszynek do mielenia mięsa jest wyposażona w wygodny schowek, w którym chowany jest kabel.